Donația a 1700 de laptopuri și calculatoare instituțiilor educaționale din municipiul Chișinău

Sâmbătă, 01 aprilie 2023, Primăria Municipiului Chișinău și Alianța Națională YMCA (Young Men’s Christian Association) din Republica Moldova au organizat ceremonia de donare a unui lot de 1700 de calculatoare, cu scopul de a sprijini educația și dezvoltarea competențelor digitale a elevilor și a comunității în general.

În baza Memorandumului de colaborare semnat anterior, Primăria Municipiului Chișinău și Alianța Națională YMCA doresc să încurajeze dezvoltarea durabilă și să aducă contribuții semnificative comunității educaționale din municipiul Chișinău. Această donație reprezintă un prim pas în această direcție cu angajamentul să continue sprijinul comunității educaționale pe termen lung.

Lotul de 1700 de calculatoare și laptopuri (1300 pentru instituțiile educaționale din orașul Chișinău și 400 din suburbii) vine să ajute elevii și tinerii din municipiul Chișinău să învețe mai eficient și să dezvolte abilitățile necesare pentru a reuși într-o lume din ce în ce mai digitală. Era digitalizării impune un alt tip de reconfigurare a procesului educațional într-o școală modernă, iată de ce susținerea și crearea centrelor digitale multifuncționale în fiecare școală devine o prioritate.

De asemenea, Primăria Municipiului Chișinău încurajează și alte organizații să sprijine dezvoltarea competențelor digitale a comunității educaționale și să ofere acces la tehnologie pentru toți.

Prin această donație, atât Primăria Municipiului Chișinău cât și YMCA din Republica Moldova își reafirmă angajamentul față de comunitatea educațională, susținând orice inițiativă de acest gen, pentru că astfel facem sistemul educațional mai competitiv și respectiv cu un impact pozitiv în viața elevilor și a celor care vor beneficia de aceste calculatoare.