Echipa „Optimus Invictus” a Instituției Publice Liceul Teoretic „Spiru Haret” învingătoare la Concursul regional Școala securității pentru copii „Împreună reducem riscurile” Ediția 2022

📌Echipa „Optimus Invictus” a Instituției Publice Liceul Teoretic „Spiru Haret” învingătoare la Concursul regional Școala securității pentru copii „Împreună reducem riscurile” Ediția 2022
🗓În perioada 13-14 mai 2022, în incinta Taberei de odihnă pentru copii „Camping”, din orășelul Vadul lui Vodă au demarat probele Concursului Școala securității pentru copii cu genericul „Împreună reducem riscurile”, ediția 2022.
📢Activitatea a întrunit 1140 de elevi din 10 regiuni ale țării care au concurat la probe sportive, intelectuale, psihologice, educative și instructive, în cadrul cărora au avut oportunitatea de a însuși elemente teoretice și practice.
🆙️Scopul Concursului: formarea deprinderilor, competențelor și abilităților necesare elevilor pentru prevenirea și diminuarea riscurilor asociate vieții cotidiene și situațiilor excepționale, sensibilizării atenției publice asupra problemelor de prevenire și reducere a situațiilor de risc.
📌Din cadrul instituțiilor de învățământ secundar ciclul II din municipiul Chișinău au participat următoarele echipe:
✅„Lupii lui Ștefan” Rîșcani (IPLT „Ștefan cel Mare”)
✅„OLIMP” Ciocana (IPLT „OLIMP”)
✅„LTPS nr. 2” Ciocana (IPLT cu Profil Sportiv nr 2)
✅„Gloria” Botanica (LT cu Profil Sportiv „Gloria”)
✅„Avasanții” Botanica (LT „Mircea cel Bătrân”)
✅„Optimus Invictus” Buiucani (IPLT „Spiru Haret”)
✅„Dante’s Parlament” Buiucani (LT „Dante Alighiere”)
✅„Echipaj” Centru (LT „Vasile Lupu”)
💬Programul concursului a fost unul complex cu activități individuale și colective: acordarea primului ajutor medical, ora siguranței rutiere, mânuirea stingătorului de incendiu. Cei mai talentați și abili tineri au fost premiați cu diplome și cupe. Toate etapele concursului sunt destinate pregătirii tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții și prevenirii riscurilor. În cadrul Concursului Echipa „Optimus Invictus” a Instituţiei Publice Liceul Teoretic „Spiru Haret” din municipiul Chișinău s-a clasat pe Locul I iar Echipa „Gloria” a Liceului Teoretic cu Profil Sportiv „Gloria”, sectorul Botanica a ocupat locul III.
▶️Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău felicită toți participanții și aduce sincere mulțumiri tuturor cadrelor didactice și de conducere pentru implicare și buna organizare a activității.