Educatieonline.md este o bogată bibliotecă digitală, care treptat a devenit un proiect de succes atât pentru învățământul din municipiul Chișinău cât și din întreaga țară

Proiectul Educație Online este o dovadă a succesului și a perseverenței, este o idee concepută ca fiind un proiect pilot, dar care a ajuns să fie condus spre un progres digital unic pentru aplicarea procesului educațional din întreaga țară, destinat elevilor din cadrul instituțiilor de învățământ primar, secundar și general, precum și cadrelor didactice. Vorbind în cifre:

  • Aproximativ 27.400 de profesori din cadrul învățământului general utilizează în munca lor o infrastructură mai bună cu resurse digitale, creată pe baza platformei educatieonline.md.
  • Un număr estimativ de circa 331.000 de elevi din instituțiile de învățământ, precum și 9.874 de copii cu dificultăți de învățare și dizabilități au acces la programul școlar, elaborat într-o nouă formă, în această perioadă dificilă.
  • În procesul de creare și producere a lecțiilor video sunt implicate peste 300 de cadre didactice, 170 de coordonatori și avizori, experți, operatori și voluntari, care înregistrează lecțiile video la disciplinele incluse în curriculumul național.

Menționăm că pentru implementarea etapei a doua a proiectului Educație Online s-a propus să se elaboreze mai multe lecții video decât au fost preconizate inițial, fapt ce a servit mobilizarea forțelor și resurselor la maxim, astfel au fost identificate cele mai bune cadre didactice implicate în filmarea secvențelor de lecții și coordonatori pentru fiecare disciplină școlară. Astfel la această etapă vor fi realizate aproximativ 3.000 de lecții video noi, neapărat se va dezvolta infrastructura digitală a bibliotecii, vor fi introduse noi module, rubrici și mai multe idei inovative pentru educația copiilor.

Etapa a doua a proiectului Educație Online este implementată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Primăria Municipiului Chișinău, cu suportul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, Universitatea Tehnică a Moldovei, Centrul Tehnologiilor Informaționale și Comunicaționale în Educație, Clasa Viitorului, Tekwill, Crunchyroll și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație.