Eficiența energetică și reabilitarea termică a clădirilor din municipiul Chișinău

Astăzi, 14.05.2021 în cadrul IET nr. 127, din sectorul Râșcani, a avut loc ședința în teren a grupului de lucru cu privire la demararea lucrărilor de reparație privind implementarea Proiectului investițional „Eficiența energetică și reabilitarea termică a clădirilor instituțiilor publice din municipiul Chișinău”.

În cadrul ședinței au participat Andrei PAVALOI – șef DGETS, Valentina RAU – șef DETS sectorul Râșcani, Gh. BURDILĂ, coordonatorul proiectului ,,Eficiența energetică și reabilitarea termică a clădirilor din municipiul Chișinău”, V. TONU – directorul firmei de Producție și Comerț ,,Exfactor Grup” SRL și Ecaterina POTÎNGĂ – directorul IET nr. 127.

  • La fața locului s-au discutat procedurile organizatorice de logistică și de inițiere a lucrărilor de construcții cu implicarea specialiștilor în procesul de supraveghere și bunul mers al lucrărilor.
  • Lucrările de proiectare și construire în vederea extinderii capacității IET nr. 127, cu 120 de locuri, construirea a două blocuri suplimentare, supraetajarea sălii de muzică și agrement cu sală pentru sport, amenajarea unui teren pentru sport și a terenului aferent.
  • Instalarea rețelei de iluminat interior pe bază de LED-uri, sistemelor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, sistemelor termice solare pentru generarea DHW și sistemelor de contorizare inteligentă, etc..
  • La final în baza actelor permisive, Părțile au convenit, că reabilitarea termică și extinderea capacității IET nr. 127 se vor desfășura concomitent, pentru a nu perturba activitatea instituției.

În acest context, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău reamintește că „Eficiența energetică și reabilitarea termică a clădirilor din Chișinău” este un proiect primordial în prisma faptului că beneficiarii nemijlociți ai acestuia, sunt circa 780 de copii, ce frecventează instituțiile din municipiul Chișinău.