Elevii din municipiul Chișinău triumfă la Concursul Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF din Dallas, Texas, Statele Unite ale Americii

Elevii din municipiul Chișinău triumfă la Concursul Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF din Dallas, Texas, Statele Unite ale Americii. În perioada 13-19 mai 2023, doi tineri cercetători moldoveni au obținut distincții deosebite în cadrul competiției prestigioase.

Anton Bulancea, elev la Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin” din Chișinău, a fost recompensat cu premiul II în valoare de 1000 dolari, oferit de Societatea Acustică a Americii (Acoustical Society of America). Lucrarea sa de cercetare a impresionat juriul prin abordarea inovatoare și relevanța sa în domeniul acusticii.

De asemenea, Iulia Teleucă, elevă la Liceul Teoretic „Orizont” din municipiul Chișinău, a obținut o bursă de școlarizare în valoare de 5000 dolari pe an, pe o perioadă de patru ani, oferită de Universitatea din Texas în Dallas (University of Texas at Dallas). Performanța excepțională a Iuliei în domeniul cercetării a fost recunoscută și apreciată de către juriu, deschizându-i astfel noi oportunități academice și profesionale.

Ediția din acest an a Concursului Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF a reunit peste 1600 de tineri cercetători din 64 de țări din întreaga lume și 49 de teritorii ale SUA. Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de doi elevi talentați, susținuți de un membru al Consiliului de Coordonare a Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF”.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport aduce sincere felicitări elevilor Anton Bulancea și Iulia Teleucă pentru realizările lor remarcabile în cadrul Concursului Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF. Performanța lor este o sursă de inspirație pentru toți tinerii din Republica Moldova și demonstrează că pasiunea, dedicarea și efortul pot duce la rezultate de excepție. Le dorim succes continuu în cariera lor științifică.