Evenimentul de lansare a Anului Tineretului

La data de 09 aprilie, în municipiul Chișinău a avut loc evenimentul de lansare a Anului Tineretului, organizat de Centrul Municipal de Tineret Chișinău a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport sub egida Primăriei Municipiului Chișinău. Sute de tineri au participat la acest eveniment, care s-a desfășurat la Palatul Republicii.

Anul Tineretului este un eveniment important pentru municipiul Chișinău, care are ca scop promovarea valorilor și a intereselor tinerilor și încurajarea implicării acestora în viața socială, culturală și civică a orașului.

La evenimentul de duminică, tinerii au avut ocazia să afle despre diferitele oportunități de voluntariat, stagii de practică și proiecte care îi așteaptă în cadrul Anului Tineretului. De asemenea, tinerii și tinerele au avut ocazia să cânte și să danseze împreună cu artiștii preferați: Satoshi, XO band, Alex Calancea alături de Lupii săi și DJ Fox Banger, care au venit cu cele mai populare hituri..

Prin acest eveniment, Primăria municipiului Chișinău a dorit să demonstreze angajamentul lor față de tineret și să ofere oportunități semnificative pentru dezvoltarea lor personală și profesională. Anul Tineretului va fi un an plin de evenimente și activități printre care:

– Va fi aprobată prima Strategie de Tineret din municipiul Chișinău

– Va fi creată Agenția municipală de Tineret din Chișinău, instituție responsabilă de implementarea tuturor programelor destinate tinerilor din capitală

– Va fi lansat Programul municipal de start-upuri pentru tineri

– Va fi lansat acceleratorul de afaceri pentru tinerii care vor să laseze afaceri în Chișinău

– Va fi lansat primul HUB pentru organizațiile nonguvernamentale de tineret din Chișinău

– Va fi lansată aplicația mobilă ,,e-tineret’’

Domeniile prioritare pentru anul 2023, în anul Tineretului:

– Dezvoltarea Rețelei Centrelor de Tineret din municipiul Chișinău

– Asistență și suport pentru Consiliile Locale de Tineret și Consiliile Elevilor din municipiul Chișinău

– Dezvoltarea competențelor necesare tinerilor

– Programe de susținere a organizațiile nonguvernamentale de tineret

– Promovarea voluntariatului și activismului civic în rândul tinerilor

– Dezvoltarea abilităților și susținerea tinerilor prin programe de susținere financiară (lansarea programului de start-up)