Evenimentul de lansare a extensiei www.educatieinteractiva.md

La data de 12 noiembrie, DGETS a lansat extensia www.educatieinteractiva.md ca parte integrală a Bibliotecii digitale „Educație online” în cadrul Evenimentului de totalizare „Educație interactivă – Tradiție și inovație la un click distanță”, la care au participat 225 de formatori locali din Chișinău și din diverse regiuni ale țării.
Invitații evenimentului: Primarul general al municipiului Chișinău Ion Ceban, viceprimarul Angela Cutasevici și șeful adjunct DGETS Andrei Pavaloi au venit cu un cuvânt de salut și de încurajare pentru cadrele didactice participante.
 
După eveniment, formatorii vor desfășura sesiuni de diseminare în cascadă pentru a instrui circa 1200-1500 cadrele didactice la nivel local în perioada noiembrie – decembrie 2022.
Înregistrarea video a părții festive: https://fb.watch/gNMNjCo6OI/
Fotografii de la eveniment: https://www.facebook.com/media/set/…
Lecțiile video incluse în bibliotecă sunt însoțite de activități interactive create de autorii acestora, cum ar fi: http://www.educatieonline.md/details… sau http://www.educatieonline.md/details…. Acum, după lansarea extensiei www.educatieinteractiva.md, această opțiune poate fi utilizată de orice cadru didactic din învățământul general pentru a crea activități interactive gratuite în baza a 20 șabloane prestabilite, utilizând materialului din curriculum și manualele școlare.
 
Extensia https://educatieinteractiva.md/ poate fi utilizată gratuit de orice cadru didactic pentru recapitulare, exersare sau consolidare, pentru crearea testelor pentru evaluarea formativă și sumativă, sau pentru elaborarea jocurilor didactice menite să capteze atenția elevilor la început sau la final de lecție. Activitățile interactive create cu ajutorul extensiei pot fi utilizate în sala de clasă, în activități frontale, individuale sau de grup, dar și acasă, de către elevi și părinți, cu scopul de a exersa și consolida materialul studiat la școală. Extensia oferă 20 de șabloane de exerciții interactive pentru orice disciplină, arie curriculară și clasă, iar jocurile „Vrei să fii miliardar”, „Cursa de cai” și opțiunea Test sumativ pot fi create în doar câteva minute, prin intermediul unei interfețe sugestive, ușor de utilizat, indiferent de nivelul de competențe digitale ale cadrelor didactice.