Evoluție magnifică a seniorilor moldoveni în cadrul Campionatului European de Armwrestling și Para-Armwrestling – a 32-a ediție.

În perioada 11-17 iunie 2023, Municipiului Chișinău a găzduit Campionatul European de Armwrestling la care au participat peste 1500 de sportivi din 30 de țări.

Naționala Republicii Moldova a adunat în palmaresul său 11 medalii, dintre care 4 de aur, 1 de argint și 6 de bronz .

Într-un stil de zile mari și-a confirmat supremația liderul incontestabil al reprezentativei noastre, Daniel Procopciuc, categoria de greutate de până la 75 kg, care este la al șaselea titlu consecutiv de campion european, el fiind și cvadruplu campion mondial.

De o dublă de aur a avut parte și lotul feminin, prin Marina Iordachi, la categoria de 80 kg, care este la prima sa participare la un Campionat European, având un debut cu adevărat de bun augur.

De două medalii s-a învrednicit încă o participantă a lotului feminin, Mihaela Gavriș, categoria 70 kg, cucerind bronzul la ambele brațe.

Încă două medalii și-a adăugat în palmares Tiberius Țurcan, categoria 55 kg, care în primele zile competiționale a realizat o dublă de aur la juniori. De această dată, el a cucerit o distincție de argint la brațul drept și una de bronz la cel stâng.

Încă trei medalii de bronz pentru selecționata Moldovei au adus Natalia Șcuratcova în cântarul de până la 50 kg, Vasilii Șcuratcov 85 kg și Alexandru Bînzari 90 kg.

Toate aceste reușite ale sportivilor noștri vin să încununeze eforturile lor nemăsurate, precum și susținerea de care s-au bucurat din partea Primăriei și a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, municipalitatea cofinanțând organizarea Campionatelor Europene de Armwrestling și Para-Armwrestling a 32-a ediție în proporție de 60%.