EXAMENELE DE BACARAUREAT SESIUNEA 2022

­čŚôAst─âzi 07.06.2022, conform orarului examenelor de bacalaureat, s-a desf─â╚Öurat examenul la Limba de instruire ├«n cele 31 de Centre de examene din municipiul Chi╚Öin─âu. Este primul examen pentru candida╚Ťii din institu╚Ťiile cu predare ├«n limba rom├ón─â ╚Öi deja al doilea examen pentru cei cu predare ├«n limba rus─â.

­čĹĘÔÇŹ­čÄôExamenul a fost sus╚Ťinut de 7490 de candida╚Ťi ╚Öi s-a desf─â╚Öurat organizat, ├«n corespundere cu prevederile actelor normative dup─â cum urmeaz─â – Limba ╚Öi literatura rus─â 1430 candida╚Ťi ╚Öi Limba ╚Öi literatura rom├ón─â 6675 candida╚Ťi.

­čôî├Än cadrul probei la limba str─âin─â, organizat vineri, 10 iunie, s-au ├«nscris pentru a sus╚Ťine examenul na╚Ťional de bacalaureat 8951 de candida╚Ťi.

­čôîLa cea de-a patra prob─â de examen, care se va desf─â╚Öura mar╚Ťi, 14 iunie, s-au ├«nscris pentru a sus╚Ťine examenul na╚Ťional de bacalaureat 8951 de candida╚Ťi. Astfel, candida╚Ťi de la profilul real vor sus╚Ťine proba de examen la Matematic─â, candida╚Ťi de la profilul umanist ÔÇô proba la Istoria rom├ónilor ╚Öi universal─â iar candida╚Ťi de la profilul sport ╚Öi profilul arte vor sus╚Ťine probele corespunz─âtoare profilului.

­čôîSesiunea de Bacalaureat se ├«ncheie mar╚Ťi, 21 iunie, cu proba de examen la limba matern─â, la care elevii vor sus╚Ťine proba la Limba ╚Öi literatura bulgar─â, Limba ╚Öi literatura g─âg─âuz─â ╚Öi proba la Limba ╚Öi literatura ucrainean─â.

­čôŁTestele de examen vor fi verificate ├«n perioada 4-26 iunie ├«n cadrul celor patru Centre Republicane de Evaluare instituite ├«n municipiul Chi╚Öin─âu. Rezultatele tuturor probelor de examen vor fi afi╚Öate ├«n Centrele de Bacalaureat la data de 27 iunie. Candida╚Ťii la examenul na╚Ťional de bacalaureat vor avea la dispozi╚Ťie 48 de ore pentru depunerea contesta╚Ťiilor ÔÇô ├«n zilele de 27-28 iunie. Rezultatele finale, dup─â examinarea contesta╚Ťiilor, vor fi anun╚Ťate luni, 4 iulie 2022.

­čĆźLa examenul na╚Ťional de bacalaureat sesiunea 2022, organizat ├«n perioada 03-21 iunie 2022, ├«n conformitate cu Ordinul MEC nr. 1360 din 06.10.2021, urmeaz─â s─â participe 8951 candida╚Ťi admi╚Öi, care vor sus╚Ťine probele de examen ├«n cadrul celor 31 de centre de bacalaureat instituite ├«n municipiul Chi╚Öin─âu.