Expoziția „Creația deschide Universul” și Noaptea Cercetătorilor Europeni

Pe 30 septembrie 2022, Universitatea Tehnică a Moldovei organizează în Parcul muzeu în aer liber din campusul Râșcani un grandios eveniment ce va cumula două manifestații de anvergură desfășurate tradițional la UTM: Expoziția „Creația deschide Universul” și Noaptea Cercetătorilor Europeni, ediția a IX-a.
 
Expoziția „Creația deschide Universul” include cele mai originale idei și inovații descoperite în cadrul proiectelor de licență, master și doctorat ale discipolilor UTM. Vizitatorii vor avea posibilitatea să descopere cât de interesantă este viața de student și ce beneficii are activitatea de cercetare. Iar în cadrul platformelor cultural-distractive vor putea să-și aplice aptitudinile în cadrul atelierelor de sculptură, pictură, arhitectură, design etc.
 

La „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, participanții vor avea posibilitatea să savureze un excepțional Fashion Show cu tematică ECO; expoziția-concurs Foto „Biodiversitatea din jurul tău”, competiția de robotică „Provocările Planetei Verzi”. Vor fi organizate multiple activități interactive pentru copii, dar și un excepțional Open Science Café, în cadrul căruia cercetătorii vor sta la dispoziția publicului larg, dar și EU Corner cu participarea Punctelor Naționale de Contact ale Programului Orizont Europa și a beneficiarilor diverselor proiecte europene, evenimentul culminând cu prestația muzicală a îndrăgitului interpret Pasha PARFENI.

Evenimentul își propune să sporească recunoașterea publică a științei, să promoveze tinerii cercetători și oamenii de știință cu experiență, să elucideze impactul pe care cercetarea și inovarea îl au asupra vieții de zi cu zi și să trezească  interesul tinerilor pentru specialitățile inginerești și a le deschide accesul la facultățile UTM.