FESTIVALUL „CIREȘARUL COPIILOR- 2022” Ediția a VI-a

Instituția de Educație Timpurie nr. 225 „Spicușor” cu suportul Direcției Generale Educație Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău Vă invită mâine, 22 iunie 2022, începând cu ora 9:30 să participați la cel Mai dulce și colorat eveniment FESTIVALUL „CIREȘARUL COPIILOR- 2022”, ediția a VI-a.

Devenit deja o tradiție, festivalul „Cireșarul copiilor”, anul acesta are un generic aparte „Cireșarul ștrengarilor” și îi are ca protagoniști pe îndrăgiții eroi din „Amintirile din copilărie” ai operei crengiene – Nică al Petrei, vărul său Ion, Smărăndița și mătușa Mărioara.

Un festival cu tradiție, explozie de culoare, cântec, dans și voie bună, cireșe la urechiușe, pictate pe obraji, pe rochițe, agățate la pălărioare și diferite bunătăți culinare, vor alcătui deliciul celor peste 600 de copii, părinți, cadre didactice ale instituției și oaspeților de onoare.

Prietenos cu copiii, plin de emoții și surprize, Festivalul cireșelor este sărbătoarea, care de 6 ani reprezintă una dintre cele mai interesante activități ale lunii iunie, marcându-se deja in istoria manifestărilor estivale ale Grădiniței nr. 225.

Festivalul Cireșarul copiilor promovează consumul fructelor de sezon, alimentația sănătoasă, tradițiile, dar vrea și să cultive în rândul copiilor sentimentul de empatie și dragoste pentru semeni.

În acest an, copiii împreună cu părinții și cadrele didactice vor organiza și un târg caritabil, iar banii colectați vor fi donați unui băiețel de 6 ani din orașul Odessa, Ucraina, bolnav de tumoare cerebrală, prezent cu familia la eveniment.