Festivalul de Creație Incluzivă „Moldova mea, leagăn de flori!”, ediția a III-a

ℹ️Primăria municipiului Chișinău lansează Festivalul de Creație Incluzivă „Moldova mea, leagăn de flori!”, Ediția a III-a. Evenimentul are drept scop de a consolida sistemul de protecție a persoanelor cu dizabilități.
🧭Festivalul Internațional de Creație Incluzivă „Moldova mea, leagăn de flori!”, Ediția a III-a va demara pe 17 septembrie 2022, la Tabăra de odihnă „Cireșarii” din orășelul  Vadul lui Vodă, începând cu ora 10:00.
💡Timp de două zile, în cadrul Festivalului, vor fi organizate diverse activități muzicale, coregrafice, literar-muzicale, master class-uri, expoziții de pictură, grafică și artă decorativă, competiții sportive cu implicarea copiilor cu cerințe speciale.
🙋‍♂️În activități vor fi implicați peste 200 de copii cu cerințe educaționale speciale, inclusiv, se vor conecta prin mediul online și echipe din Ucraina.
📢Evenimentul are drept scop crearea unui spațiu creativ incluziv, promovarea și
valorificarea potențialului artistic/ pasiunilor persoanelor cu dizabilități pentru arta tradițională, stimularea performanțelor artistice individuale și de grup, cultivarea sensibilității, originalității, imaginației și creativității.
💬Festivalul de Creație Incluzivă „Moldova mea, leagăn de flori!”, Ediția a III-a este un eveniment de consolidare a sistemului de protecție a copiilor cu cerințe educaționale speciale, în cadrul căruia personalul didactic/ managerial, părinții, reprezentanți ai APL și altor factori interesați convin asupra principalelor obiective de adaptare a educației către noile provocări.
🗓Activitățile se vor desfășura pe parcursul a două zile 17-18 septembrie 2022.