Festivalul de Rugby Tag consacrat Zilei Internaționale a Copilului

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, în parteneriat cu Asociația de Rugby din municipiul Chișinău și Federația Sportivă Națională de Rugby, a organizat un eveniment special cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului. Festivalul de Rugby Tag a avut loc în municipiul Chișinău și a reunit aproximativ 200 de copii entuziaști și dornici să descopere dinamica și frumusețea acestui joc non-contact.

Scopul principal al evenimentului a fost de a oferi oportunitatea școlilor care au introdus proba de Rugby Tag să experimenteze direct pe teren aspectele captivante ale acestui sport. Rugby-ul Tag, cunoscut și sub denumirea de rugby fără contact, este o variantă adaptată a rugby-ului tradițional, care permite copiilor să se bucure de jocul în echipă, fără riscul accidentărilor asociate contactului fizic.

Participanții la eveniment au avut parte de o zi plină de distracție și activități educative. Sub îndrumarea atentă a antrenorilor de rugby experimentați, copiii au învățat noțiuni de bază despre regulile jocului, tehnicile de pasare și de deplasare pe teren. Acestea au fost predate într-un mod interactiv și captivant, adaptat vârstei și nivelului de dezvoltare al participanților.

Evenimentul a avut un impact pozitiv asupra copiilor, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile fizice și sociale într-un mediu sigur și controlat. Rugby-ul Tag promovează fair-play-ul, cooperarea și spiritul de echipă, aducându-le beneficii atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău aduce sincere mulțumiri tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment, inclusiv Asociației de Rugby din municipiul Chișinău și Federației Sportive Naționale de Rugby, pentru sprijinul acordat și pentru promovarea activităților sportive în rândul copiilor. De asemenea, dorim să felicităm toți copiii participanți pentru entuziasmul și dedicarea lor.