Festivalul GEN-E 2022 European Entrepreneurship

ℹ️Elevii din municipiul Chișinău au participat la Festivalul GEN-E 2022 European Entrepreneurship, organizat de către Junior Achievement în Tallinn, Estonia.

🙋‍♂️Activitatea a întrunit circa 800 de elevi din toată Europa. 

🇲🇩Republica Moldova a fost reprezentată de către echipa Royal Rafael de la Instituția Publică Gimnaziul ,,Dumitru Matcovschi” din municipiul Chișinău, unde elevii cu mândrie și-au prezentat ideile de afaceri inovatoare. 

💬Pe această cale Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău felicită atât elevii participanți la Festivalul GEN-E 2022 European Entrepreneurship, cât și profesorii/ mentori ai acestora pentru curaj, perseverență și dedicație, dorindu-le succese pe viitor.

📢Totodată, DGETS susține ideile de afaceri inovatoare pentru tineri – aceasta fiind oportunitatea, inovația, abilitatea și asigurarea unui viitor prin creșterea conștientizării și promovării atitudinii pozitive a tinerilor față de antreprenoriatul prin educație și formare.

📝Echipa a fost selectată în cadrul competiției naționale la care au participat 40 de echipe, unde Royal Rafael a prezentat una dintre cele mai inovatoare soluții la o problemă medico-socială. 

📌Compania școlară Royal Rafael și-a stabilit misiunea de a ajuta fetele și femeile care petrec majoritatea timpului așezate, prin prezentarea unui dispozitiv care contribuie la prevenirea scoliozei, în același timp încadrându-se și ca o piesă vestimentară modernă. 

▶️Participarea echipei din Republica Moldova face parte din programul Susținerea Educației Antreprenoriale în Europa și Eurasia, finanțat de USAID și implementat de către Junior Achievement Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării.