Festivalul „HORA COPIILOR”

🗓️ Direcția Generală Educație, Tineret și Sport vă informează că la data de 25 mai a fost inaugurat Festivalul HORA COPIILOR!
 
🎭 Scena Parcului „Alunelul” a găzduit zeci de tineri artiști care s-au adunat într-o horă a prieteniei. Evenimentul a fost organizat de către IPLT „Principesa Natalia Dadiani” în parteneriat cu Pretura sectorului Buiucani și Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău.
 
🌟 Cultura și arta sunt elementele care ne direcționează spre dezvoltare, iar folclorul este temelia celor două, definindu-ne ca neam, identitate și statut. HORA COPIILOR are drept scop promovarea tinerelor talente, limbii, culturii și identității naționale.
 
🎶 Mai multe ansambluri etnofolclorice din municipiul Chișinău, dar și din raioanele Criuleni și Strășeni, au cântat, dansat și au împărtășit cu spectatorii emoții pozitive. Surpriza concertului a fost îndrăgita interpretă de muzică populară Maria Sarabaș, Artist al Poporului.
 
🏅 Festivalul reprezintă și o încununare a activității artistice desfășurate în anul de studii ce se finalizează în curând.
 
👥 Oaspeții de onoare ai activității au fost domnul Andrei Pavaloi, Șef adjunct al DGETS a Primăriei municipiului Chișinău, și domnul Victor Poiană, vicepretorul sectorului Buiucani.
 
🎉 La cât mai multe ediții ale Festivalului ,,HORA COPIILOR”, unde să se întâlnească și să se bucure fiecare tânăr artist!