Festivalul Municipal de Teatru pentru Tineret „OSTENDE”, ediția a V-a

Festivalul Municipal de Teatru pentru Tineret „OSTENDE”, ediția a V-a,  organizat de Centrul Municipal de Tineret Chișinău sub egida Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din mun. Chişinău în parteneriat cu Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău

Scopul Festivalului este de a crea un spațiu de reflecție asupra actului teatral și de a susține și promova tinerii artiști din domeniul artei teatrale.

Obiectivele Festivalului constau în descoperirea și promovarea tinerelor talente și crearea posibilităților de promovare a artei teatrale în mediul tinerilor, precum și stimularea creației artistice profesioniste și de amatori în domeniul teatral.

Festivalul se va desfășura pe etape și secțiuni:

  • Etapa de înscrieri a trupelor și tinerilor individual (26 februarie – 09 martie 2021 ora 10:00);
  • Etapa de preselecție (09 martie 2021);
  • Lansarea Festivalului (24 martie 2021);
  • Etapa de training-uri (24 – 25 martie 2021) locație: Centrul Municipal de Tineret Chișinău
  • Etapa de concurs (27 martie 2021)

Condiții de participare

Înscrierile au loc în baza formularului de aplicare în perioada 26 februarie 2021 – 09 martie 2021 ora 10:00 pentru trupele de teatru și pentru participanți individuali. Organizatorii își rezervă dreptul de a efectua o preselecție, în cazul unui număr mai mare de aplicări. Materialele video și oferta de participare vor fi transmise la adresa centru.chisinau@gmail.com. Secvențele video nu vor dura mai mult de 3-7 minute. Participanții au la discreție alegerea piesei. Componența trupelor este de maxim 20 de persoane. Tinerii care vor aplica individual în cadrul Festivalului vor forma o trupă din tineri aplicanți în cadrul proiectului. În cadrul festivalului se acceptă participarea a 10 trupe de teatru.

Durata de evoluare: 25 – 30 minute. Depășirea timpului prevede penalizare și posibila descalificare a trupei. Reprezentațiile pot fi în limba română, rusă, engleză, franceză

Premiile oferite în cadrul OSTENDE:
Locul I – 4000 lei
Locul II – 3000 lei
Locul III – 2000 lei

Mențiuni:
Cel mai bun actor în rol feminin – 500 lei
Cel mai bun actor în rol masculin – 500 lei

Înregistrarea până la data de 09 martie 2021: https://forms.gle/mqTWpJ23v5eYNH5q8

Festivalul urmează a fi organizat în dependență de noile restricții impuse de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.