Festivalul Tânărului Meșteșugar

ℹDirecția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău vă informează că mâine 10.07.2021, începând cu ora 14:00, va fi organizat ,,Festivalul Tinerilor Meșteșugari”.

?‍??‍?În acest an, pe lângă comercializarea propriilor produse, participanții vor avea posibilitatea să implice vizitatorii în ateliere de lucru specifice domeniului pe care îl reprezintă. Festivalul Tânărului Meșteșugar se organizează de către Consiliul Municipal de Tineret Chișinău, în colaborare cu Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău și Primăria municipiului Chișinău. Scopul Festivalului este revenirea la valorile etnoculturale și promovarea a câtorva zeci de tineri talentați în artizanat. La festival vor fi prezenți peste 40 de tineri și meșteri populari care își vor prezenta lucrările în Parcul ,,Alunelul”, care a fost recent renovat.

✅Ediția din acest an a Festivalului are ca scop promovarea tradițiilor meșteșugărești și a valorilor naționale. Astfel, are ambiția de a prezenta specificul local și regional al obiectelor de artizanat, de a recupera și valoriza memoria meșteșugăritului în rândul tinerilor (comunicată prin obiecte, imagini și istorie orală), ca un sistem de transmitere și împărtășire a identității culturale. Totodată, oferind tinerilor meșteșugari o platformă de promovare, dezvoltare și învățare a bunelor practici.

▶️Cu această ocazie, în parc vor fi amenajate mai multe zone unde doritorii vor putea încerca diferite meșteșuguri tradiționale:

Zona Workshop-urilor vă aduce un program deosebit, prin care o să puteți încerca chiar voi meșteșugurile tradiționale:

  • Workshop de țesut covoare tradiționale
  • Workshop de pictat pe tobițe eco
  • Workshop de ceramică
  • Masterclass de cioplire în lemn

?Pe parcursul zilei vor debuta diverși artiști ai poporului. Seara vă așteptăm la un concert cu muzica live și DJ.

?Weekend-urile sunt minunate în spațiile verzi din Chișinău!