Festivalului – Concurs Municipal „Vocea Generațiilor”

AO Cenaclul Literar – Artistic „Vocea Generațiilor”, anunță organizarea Festivalului – Concurs Municipal „Vocea Generațiilor”, (ediția a 2 – a) cu genericul „Odă plaiului și limbii române”, consacrat Zilei naționale a Republicii Moldova și aniversării a 31 ani de Independență.

Festivalului – Concurs Municipal „Vocea Generațiilor”, ediția a 2 – a se va desfășura la 26 – 27 august 2022, perioada de înscriere și de prezentare a dosarelor pentru concurs este 15 aprilie – 01 iulie 2022. Dosarele participanților și materialele artistice (video) vor fi transmise online pe adresa Cenacului și vor fi examinate în perioada 02 – 31 iulie 2022 de către un juriu independent.

Acest eveniment cultural cuprinde toate categoriile de vârstă și contribuie la valorificarea patrimoniului cultural artistic. Evenimentul cuprinde 2 secțiuni Cântec și Poezie ori (proza), cântecele despre țară, limbă, neam, mamă, balade, doine și alte genuri însoțite de coregrafii, decor și port național vin să accentueze și să scoată din umbră nu doar talentele participanților,  dar și portul, tradițiile și obiceiurile naționale. Festivalul contribuie la aducerea în scenă a creației literare a scriitorilor clasici și contemporani mai colorat, înscenând poezia ori un fragment din proză. De asemenea, participanții au posibilitatea să aducă la cunoștință publicului larg propriile creații artistice.

Detalii..Regulament Festivalului – Concurs Municipal „Vocea Generațiilor”