„Fii în siguranță”- campanie națională de comunicare

În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infecție cu COVID-19 în Republica Moldova, Grupul Național de Comunicare COVID-19 și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale lansează campania de informare și responsabilizare „Fii în siguranță!”.

Campania are drept scop informarea cetățenilor despre riscurile de infectare cu COVID-19 și în același timp, educarea unui spirit de solidaritate cu cei care, în fiecare zi luptă în linia întâi pentru viața fiecărui pacient.

Fii în siguranță – călătorește în siguranță, învață în siguranță, lucrează în siguranță, sărbătorește în siguranță! Sunt îndemnurile la schimbare de comportament, pe care autoritățile și specialiștii în sănătate le recomandă cetățenilor pentru diminuarea riscului de infectare.

În aceste momente de criză, când instituțiile din prima linie cu greu fac față numărului de pacienți infectați, cetățenii pot contribui la oprirea răspândirii COVID-19, manifestând grijă față de propria sănătate și a celor din jur.

Respectarea măsurilor de precauție este cea mai eficientă soluție de prevenire a infectării: poartă mască, păstrează distanța fizică, spală-te regulat pe mâini, evită locurile aglomerate.

Astfel, pe parcursul campaniei, Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău va elabora și distribui materiale informaționale, pe toate canalele de comunicare, la nivel municipal.