Implică-te! Părerea ta contează! DGETS lansează Chestionarul cu privire la organizarea alimentației copiilor în instituțiile de educație timpurie din Chișinău

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău invită pentru colaborare toți părinții care doresc sa se implice in vederea îmbunătățirii MENIU-MODEL UNIC, să completeze chestionarul.

Stimați părinți, aveți posibilitatea să contribuiți la îmbunătățirea calității alimentației copiilor prin completarea chestionarului. În acest scop, aveți următoarele modalități de a comunica aspectele despre care aveți cunoștință si/sau sugestiile Dumneavoastră.

Vă atragem atenția că informația completată în chestionar nu are caracter divulgator, cu modificările și completările ulterioare. Aceste date vor fi folosite de către structurile de specialitate în cadrul procesului de monitorizare a alimentației corecte și sănătoase a copiilor din instituțiile de educație timpurie din orașul Chișinău, conform metodologiilor si procedurilor interne, în măsura în care vor fi considerate utile și concludente.

Menționăm că MENIU-MODEL UNIC se  întocmește  de 2 ori pe an pentru perioada iarnă – primăvară şi vară-toamnă în strictă conformitate cu prevederile meniului model recomandat de Ministerul Sănătății prin ordinele  MS nr. 638 din 12.08.2016  MS nr. 910 din 02.10.2020

Inițial, MENIU-MODEL UNIC este întocmit de către un grup de lucru (directori de instituții, lucrători medicali, tehnologi în alimentația publică) în cadrul DGETS, cu recomandările de rigoare a specialiștilor nutriționiști reprezentanți ai ANSP și CSP.

Reamintim că, DGETS este deschisă în continuare spre colaborare în vederea creării condițiilor optime pentru desfășurarea activității copiilor și îndeamnă părinții să discute, despre problemele ce pot interveni, cu directorii grădinițelor, cu șefii de direcție pe sector sau să se înscrie în audiență la șeful DGETS, având încredere că problemele identificate vor fi analizate cu mare atenție și soluționate conform normelor legale în vigoare.

Asigurându-vă de întreaga noastră susținere și disponibilitate, vă invităm să conlucrăm pentru bunul mers al procesului educațional din instituțiile de educație timpurie din municipiu și nu numai.

Anexăm Chestionarul.