Forumul Municipal al Tinerilor din municipiul Chișinău

ℹ️Centrul Municipal de Tineret Chișinău al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău și Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău au desfășurat astăzi 08 iunie 2022, Forumul Municipal al Tinerilor din municipiul Chișinău.
📢Lansarea oficială a forumului a avut loc cu participarea invitațiilor de onoare:
▶️Ion CEBAN, Primar General al municipiului Chișinău
▶️Angela CUTASEVICI, Viceprimară a municipiului Chișinău
▶️Andrei PAVALOI, Șef adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport
▶️Alex PETROV, UNICEF Moldova
‼️În prima parte a forumului s-au prezentat rezultatele sondajului sociologic cu participarea tinerilor în vederea identificării necesităților, aspirațiilor și dificultăților cu care se confruntă tinerii din municipiul Chișinău. De asemenea, s-a discutat despre programul de co-finanțare a proiectelor pentru tineret al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport și despre programul de asistență pentru Centre de Tineret și Consilii de Tineret din municipiul Chișinău.
📢La Forum au participat reprezentanți a structurilor municipale, organizații de tineret, consilii de tineret, consilii a elevilor, grupuri de inițiativă, asociații de studenți.
📝În cadrul forumului s-a desfășurat 4 ateliere de lucru, unde tinerii au avut posibilitatea de a participa activ la procesul de evaluare a rezultatelor, astfel asigurând implicarea efectivă la elaborarea politicilor publice locale și participarea acestora la procesul de luare a deciziilor la nivel.
📌SUBIECTELE DISCUTATE:
✅️ Atelierul 1: Implicarea tinerilor, oportunități și servicii pentru tineri
✅️Atelierul 2: Siguranța și sănătatea tinerilor
✅️ Atelierul 3: Abilitarea economică a tinerilor, antreprenorial și încadrarea în câmpul muncii
✅️ Atelierul 4: Parteneriate instituționale de lansare a unei afaceri