Forumul Municipal al Tinerilor Specialiști

Peste 300 de tineri specialiști din domeniul educațional, manageri ai instituțiilor de învățământ, mentori responsabili de activitatea cu tinerii specialiști, invitați oficiali s-au întrunit la Forumul Municipal al Tinerilor Specialiști, cu genericul „Inserția profesională. Drepturile și garanțiile tinerilor specialiști încadrați în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău în anul de studii 2023-2024”.  

Evenimentul a fost organizat de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, cu suportul Consiliului municipal al Sindicatului Educației și Științei Chișinău.

Prezent la activitate a fost Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban care a accentuat importanța contribuției aduse de tinerii specialiști la dezvoltarea sistemului de învățământ municipal, subliniind angajamentul administrației locale în susținerea integrării profesionale a acestor tineri.

Margareta Sîrbu, Președintele Consiliului municipal al Sindicatului Educației și Științei Chișinău a subliniat necesitatea unei inserții profesionale eficiente pentru tinerii specialiști din domeniul educației și a evidențiat rolul esențial pe care îl joacă drepturile și garanțiile în facilitarea parcursului lor profesional.

Andrei Pavaloi, Șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport și-a exprimat angajamentul față de dezvoltarea profesională a tinerilor specialiști, evidențiind necesitatea unei abordări inovatoare și a oferit siguranța privind sprijinul continuu al DGETS în facilitarea unei inserții profesionale eficiente și echitabile pentru tinerii specialiști.

Forumul Municipal al Tinerilor Specialiști a oferit un cadru propice pentru schimbul de idei și experiențe, consolidând astfel eforturile în direcția asigurării unui mediu educațional și profesional favorabil pentru tinerii specialiști din municipiul Chișinău.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău și Consiliul municipal al Sindicatului Educației și Științei Chișinău depun efort constant pentru a menține specialiștii  în domeniul educației și pentru a promova dezvoltarea învățământului.