Fotbal în școli

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău în comun acord cu Primăria Municipiului Chișinău continuă implementarea programului municipal privind dezvoltarea sportului prin crearea claselor specializate la fotbal în instituțiile de învățământ, ciclul gimnazial.

Menționăm că, testarea aptitudinilor pentru clasele cu profil ,,Fotbal» s-au desfășurat astăzi la (LT ,,George Călinescu”; LT ,,Gaudeamus”). Astfel pe parcursul zilelor următoare aceleași probe vor fii organizate in alte patru instituții din  proiectul dat. Totodată, elevii claselor specializate se vor bucura de cele mai bune facilități pentru procesul educațional și sportiv, care presupune 10 ore de fotbal săptămânal în cadrul disciplinei «Fotbal».

Respectiv, copiii din școlile participante în Proiect vor putea fi înscriși în clase de fotbal. Asta înseamnă că mulți dintre copiii talentați, care nu au posibilitate să facă fotbal decât în timpul școlii, vor putea să-și realizeze visul grație Proiectului implementat de Primăria Municipiului Chișinău  ”Fotbal în școli”.

În cadrul proiectului este formată o comisie care monitorizează și evaluează desfășurarea procesului educativ și sportiv, inclusiv alimentația copiilor. Primăria Municipiului Chișinău susține instituțiile de învățământ și este deschisă pentru colaborare și gata să ajute la soluționarea oricăror momente organizatorice.

DGETS vă aduce la cunoștință, precum următoarele instituții de învățământ din municipiul Chișinău vor organiza clase cu profil sportiv: FOTBAL (25-26 elevi) pentru anul academic 2021-2022.

Anexa Lista Instituțiilor de învățământ !Fotbal în Școli” — Clase Specializate