Gala Absolvenților 2022

👨‍🎓Peste 5000 de elevi au participat la „Gala Absolvenților – 2022” în Municipiul Chișinău. Evenimentul cultural-distractiv dedicat absolvenților claselor a IX-a și a XII-a a avut loc în parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani.Acțiunea, desfășurată în premieră de Primăria municipiului Chișinău împreună cu Direcția Generală Educație Tineret și Sport, vine să stimuleze, încurajeze și să susțină absolvenți.

💬În alocuțiunea sa Primarul General Ion Ceban, a remarcat că elevii „trec într-o nouă etapă a vieții”, îndeosebi cei care au susținut examenele de bacalaureat. „Orice profesie veți îmbrățișa, la orice universitate veți merge, ce veți face în viață, vă doresc s-o faceți cât se poate de bine, să aveți plăcere de la munca pe care o faceți, să o faceți cu dedicație, așa cum o fac profesorii voștri și părinții în domeniile în care activează. Vă dorim tot binele din lume, multă sănătate și să reușiți în tot ceea ce faceți. La mulți ani!”

💬De asemena, prezent la eveniment Șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, Andrei Pavaloi, a subliniat că Republica Moldova are „o generație deosebită” care a trecut prin educație online și acum poate să participe fizic la balul absolvenților. „Eu am toată încrederea că această generație care stă astăzi alături de noi, condusă și îndrumată de superbii noștri profesori, cadre didactice, directori, va avea succes în viață. Și vreau să vă urez ca toate planurile pe viitor pe care vi le-ați pus în gând să vi se împlinească, să aveți parte de succes și distracție frumoasă aici, la Gala Absolvenților 2022!”

🏫Pe parcursul evenimentului elevii au avut parte de un program artistic cu participarea: Getei Burlacu, Nataliei Gordienco, Dj Sasha Lopez, formației „Zdob și Zdub” și Orchestrei fraților Advahov. Flashmob-ul organizat de către elevi sub melodia ,,Ani de liceu” a devenit cel care a unit toți absolvenții în punctul culminant al serii, devenind simbolului trecerii în următoarea etapă a vieții.