Hotărârea CESP Chișinău nr.45 din 24.09.2021

💬Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău informează că vineri, 24 septembrie, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a stabilit noi măsuri în contextul situației pandemice prin COVID-19, luând act de prevederile Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 62 din 22 septembrie 2021.
▶️Astfel, pe teritoriul municipiului Chișinău se stabilește gradul de alertă „Cod Roşu” cu menținerea stării de urgență în sănătatea publică, în baza indicatorului de incidență cu COVID-19 în ultimele 14 zile, conform raportului Centrului de Sănătate Publică Chișinău.
▶️Totodată, se mențin măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19: portul obligatoriu al măștilor de protecție în toate spațiile publice deschise și închise pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, inclusiv în stradă și în transportul public. Masca trebuie să acopere atât gura cât și nasul; respectarea distanței fizice între persoane; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, precum și cele de igienă respiratorie.