Hotărârea CESP nr. 51 din 19.01.2022

Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău informează că Comisia extraordinară de sănătate publica a municipiului Chișinău  a decis asupra activității instituțiilor de învățământ extrașcolar în următoarea perioadă.

În ședința de astăzi a Comisiei extraordinară de sănătate publica a municipiului Chișinău s-a decis ca instituțiile de învățământ extrașcolar din municipiul Chișinău trec la activitatea la distanță. Astfel, procesul educațional în centrele de creație din municipiu se va desfășura la distanță în perioada 20 ianuarie – 03 februarie 2022. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Potrivit decizie din 19 ianuarie se va organiza la distanță în perioada 20 ianuarie – 3 februarie activitățile extrașcolare în instituțiile de învățământ primar și secundar de pe teritoriul municipiului. În această perioadă vor activa la distanță și centrele comunitare pentru copii și tineri, dar și centrele de zi din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului.

Totodată, Comisia a decis că în instituțiile de învățământ preșcolar de pe teritoriul administrativ al Chișinăului vor fi distribuite teste rapide procurate de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport. Astfel, cadrele didactice și personalul auxiliar care nu s-au vaccinat vor putea fi testați gratuit.

 Totodată, pe teritoriul municipiului Chișinău se stabilește gradul de alertă „Cod roșu” cu menținerea stării de urgență în sănătatea publică, în baza indicatorului de incidență cu COVID-19  și situație epidemiologică nefavorabilă de transmitere comunitară a noii tulpini Omicron.

Hotărârea Comisiei extraordinare de sănătate publica a municipiului Chișinău poate fi văzută AICI