Hotărârea CESP nr. 52 din 21.01.2022

Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău informează că Comisia extraordinară de sănătate publica a municipiului Chișinău a emis o nouă hotărâre prin care vizitele in instituțiile de asistență medicală primară se va efectua în baza programărilor prealabile, se sistează temporar, pe perioada stării de urgență în sănătate publică, audiențele cetățenilor în subdiviziunile structurale ale autorităților administrației publice municipale și altele..

CESP Chișinău recomandă portul măștilor de protecție și în toate spațiile publice deschide, cu obligativitatea irevocabilă a portului măștii de protecție în spațiile publice închise, în transportul public și la stațiile de așteptare cu respectarea distanței fizice de minim un metru. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

Se permite organizarea procesului educațional în instituțiile de învățământ special cu prezență fizică a unui număr stabilit de elevi în baza suprafeței sălii de clasă, cu respectarea strică a normelor de sănătate publică și a modeleelor aprobate de MEC.

În perioada studiilor la distanță Direcția generală, educație, tineret și sport va organiza alimentația elevilor cu livrare la pachet prin distribuirea acestora către părinți.

Accesul în instituțiile de asistență medicală primară se va efectua în baza programărilor prealabile , cu excepția cazurilor de urgențe medico-chirurgicale și pentru vaccinarea anti-COVID-19.

CESP Chișinău susține realizarea programului de muncă la distanță și/sau în ture, după caz, a angajaților din sectorul public și privat  de pe teritoriul municipiul Chișinău, prin atragerea cu prezență fizică la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției, precum și a personalului a cărui activitate necesită prezența obligatorie la serviciu.

Se sistează temporar, pe perioada stării de urgență în sănătate publică, audiențele cetățenilor ți se restricționează accesul acestora în subdiviziunile structurale ale autorităților APL. Recepționarea și examinarea solicitărilor adresate se vor efectua prin intermediul poștei, corespondenței electronice sau la numerele de telefon desemnate.

Hotărârea Comisiei extraordinare de sănătate publica a municipiului Chișinău poate fi văzută AICI