Hotărârea CNESP nr. 02 din 20.01.2022

Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău informează că Potrivit Hotărârii nr. 2 din 20 ianuarie 2022 a Comisiei Națională Extraordinară de Sănătate Publică în perioada 24 ianuarie – 04 februarie 2022, instituțiile de învățământ general, cu excepția instituțiilor de educație timpurie, vor activa în regim online.

Astfel CNESP hotărăște în perioada 22 ianuarie – 20 februarie 2022, la nivel național, următoarele măsuri de prevenire şi control al infecţiei COVID-19:

  • Se interzice accesul aparţinătorilor în instituţiile medico-sanitare şi instituţiile de plasament, cu excepţia însoţitorilor copiilor de până la 14 ani şi îngrijitorilor care însoţesc persoane cu dizabilităţi accentuate şi severe.
  • Entităţile publice şi private vor organiza regimul de muncă în următoarele condiţii: a) cu introducerea muncii la domiciliu, dacă specificul activităţii permite; b) stabilirea activităţii în ture, iar componenţa grupurilor de persoane să fie fixă maxim posibil, dacă specificul activităţii permite. Evitarea interacţiunii membrilor din ture diferite; c) la stabilirea programului de lucru conform pct. a) şi b) angajatorii vor acorda prioritate angajaţilor care au în întreţinere copii minori; d) şedinţele de lucru se vor desfăşura online, dacă specificul activităţii permite.
  • Accesul clienţilor care au atins vârsta majoratului în incinta tuturor spaţiilor comerciale, spaţiilor de deservire şi/sau agrement de tip închis se permite doar în baza prezentării Certificatului COVID-19 personalului desemnat de către administrator în acest sens.
  • Se sistează următoarele tipuri de activităţi : organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese de pomenire, mese festive); activitatea zonelor de agrement şi parcurilor de distracţie; activităţile din incinta cluburilor de noapte şi ringurilor de dans.
  • Evenimentele sportive vor fi organizate fără spectatori în interior sau cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului exterior, cu obligaţia ca toţi spectatorii să prezinte la intrarea în spaţiul unde se desfăşoară activitatea certificatul COVID-19 personalului desemnat de către administrator în acest sens. Evenimentele sportive sub egida federaţiilor internaţionale de specialitate se vor desfăşura conform protocoalelor stabilite de acestea.
  • Întrunirile ştiinţifice, conferinţele, seminarele, reuniunile sau alte evenimente profesionale similare cu prezenţă fizică se sistează şi se organizează în regim online.
  • Activităţile în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert se vor desfăşura la capacitate de 50% din numărul de locuri existente în interior, cu obligaţia ca toţi vizitatorii/clienţii să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19 personalului desemnat de către administrator în acest sens

Detalii…Hotărârea CNESP nr. 02 din 20.01.2022