Hotărârea nr. 58 din 15.04.2022 a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău

Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău informează societatea civilă și comunitatea educațională privind prevederile Hotărârii Comisiei extraordinară de sănătate publica a municipiului Chișinău a decis asupra relaxări măsurilor de sănătate publică.

O serie de măsuri de sănătate publică au fost ajustate în contextul reducerii considerabile a numărului de cazuri de COVID-19. Astfel, începând cu 16 martie curent, purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie doar în transportul public, instituțiile medico-sanitare, instituțiile de plasament, unitățile comerciale cu amănuntul, centrele comerciale și farmacii. Specialiștii în sănătate publică recomandă, în continuare, cetățenilor să poarte măștile în toate spațiile publice închise, în special în cele de uz comun și zonele cu potențial de aglomerare. Totodată, pentru a se proteja de infectarea cu SARS-CoV-2, persoanele sunt îndemnate să respecte regulile de igienă respiratorie și igiena mâinilor.

Autoritățile publice locale vor monitoriza în continuare situația epidemiologică privind COVID-19, iar în funcție de evoluția acesteia, vor ajusta măsurile de sănătate publică. Menționăm că vaccinarea este cea mai eficientă metodă de protecție împotriva COVID-19.

Mai multe detalii…Hotărârea nr. 58 din 15.04.2022 a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău