Implementarea programului de monitorizare a procesului de alimentație în instituțiile de educație timpurie din Chișinău

Implementarea acestui program, monitorizarea situației la zi a procesului de alimentație în instituțiile preșcolare din municipiul Chișinău, din momentul livrarării produselor alimentare în instituția preșcolară de către agenții economici contractați, până la produsul finit ce ajunge pe masa copiilor, stabilirea agendei comune de colaborare în continuare, dar și alte subiecte au fost discutate astăzi, 18 martie 2021, în cadrul ședinței convocată de  Angela CUTASEVICI, viceprimarul de ramură. Ședința a întrunit reprezentanții Companiei care va asigura Programul de implementare, cât și șeful DGETS, și șefii DETS din sectoare.

 

Menționăm că pilotarea Programului de monitorizare a procesului de alimentație are loc în două instituții de educație timpurie din subordine, și anume IET nr. 158 și IET nr. 166. La moment, suntem la etapa testării acestui program de către instituțiile menționate, cu introducerea în sistem a datelor primare ce țin de soldul curent de produse alimentare, înregistrarea agenților economici contractați, meniul-model iarnă primăvară 2020-2021 coordonat de CSP, și alte date relevante.

Acest program va asigura transparența procesului alimentar al copiilor și va include mai multe fișiere, compartimente, care fiind accesate, va furniza informația interesată, și anume:

  • Agentul economic care livrează produsele alimentare;
  • Cantitatea de produse alimentare livrată conform facturii fiscale;
  • Actele de însoțire a produselor alimentare;
  • Încălcările admise de agenții economici la livrarea produselor alimentare;
  • Meniul zilnic de repartiție cu reflectarea calculului privind norma naturală și financiară per copil;
  • Numărul de copii alimentați în fiecare zi în cadrul instituției preșcolare;
  • Posibilitatea de a urmări stocurile de produse alimentare la zi în fiecare instituție în parte;
  • Transmiterea informației către ansa referitor la încălcările admise în raport cu calitatea produsului livrat.

Părțile au convenit asupra intensificării colaborării în vederea conjugării eforturilor spre realizarea obiectivelor propuse.