Implementarea proiectului Apă de calitate – viață de calitate

Astăzi, 22 martie 2022, în contextul marcări Zilei Internaționale a Apei a avut loc evenimentul de inaugurare a havuzului cu robinet inclus, în incinta instituției IPLT „Ștefan cel Mare”, eveniment lansat în cadrul proiectului de ecologizare „Școala Orașului Verde”.

Accesul la apă potabilă de calitate reprezintă un prim pas în procesul de management integrat al apei, a unei gestionări economico-circulare din cadrul instituției școlare.

Elevii și angajații Instituției Publice Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare” din municipiul Chișinău vor avea acces la apă potabilă de calitate în cadrul acestui proiect.

Instalarea sistemului de filtrare a durat o zi, dar acesta va putea fi exploatat până la 10 ani. Astfel, prin realizarea acestui proiect administrația IPLT „Ștefan cel Mare” alături de echipa verde vor asigura protecția sănătății resursei umane a instituției și va contribui la educarea responsabilității civice a elevilor.

Totodată, generațiile de copii ce studiază sau care vor păși pragul liceului în următoarele promoții vor avea condiții de studii mai bune, axate pe calitate și sănătate.

Menționăm că, pe parcursul lunii martie în cadrul instituției au fost organizate un șir de alte activități instructiv-educative, care au urmărit informarea elevilor despre necesitatea utilizării apei purificate, modul de gestionare eficientă a resursei naturale – APA, importanța utilizării raționale a apei în condițiile casnice, precum și în mediul școlar:

  • Experimentul pedagogic: „Stările apei”;
  • Proiect/machetă: „Circuitul apei în natură”;
  • Difuzarea Spotului video „Apa de la Nistru până la Școală”;
  • Elaborarea de postere la tema: „Impactul deșeurilor în poluarea apelor”, „Apa și sănătatea omului”, „Drumul apei”;
  • Flash-mob ,,Apa este Viață”.

Primăria municipiului Chișinău alături de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport desfășoară activitățile de dezvoltare a competențelor ecologice pentru ecologizarea școlilor publice din municipiul Chișinău și promovarea învățământului dual pentru elevi, cu suportul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde” implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova cu suportul financiar din partea Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).