Implementarea proiectului „Arată că-ți pasă! Colectează selectiv!”

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău informează despre implementarea proiectului ,,Arată că-ți pasă. Colectează selectiv!” realizat de Administrația Gimnaziului nr. 93 în cadrul proiectului de ecologizare „Școala Orașului Verde”.
 
Astfel până la moment s-au desfășurat ore la managementul clasei cu subiectul: ,,Arată că-ți pasă! Colectează selectiv!” în care elevii au aflat cât de important este să fim responsabili, să ne pese de mediul înconjurător și despre cum pot fi economisite resursele materiale naturale prin reutilizarea părților recuperabile.
 
În fiecare clasă au fost plasat material informativ și urne de sortare a gunoiului (hârtie, plastic) în care se depozitează separat deșeurile.
 
În perioada desfășurării orelor la distanță, elevii au fost îndemnați să demonstreze că sunt responsabili și acasă, astfel a fost inițiat un concurs al pozelor, iar acestea nu au întârziat să apară. De la mic și până la mare, zilnic, elevii au sortat și reciclat gunoiul, fapt pentru care au fost încurajați și susținuți de către Administrația Gimnaziului.
 
Pe parcursul proiectului, și nu doar, urmează să mai fie realizate activități menite promovării comportamentelor ecologice în rândurile elevilor.