Implementarea Proiectului Biblioteca digitală ,„Educație online”

În perioada 24 ianuarie – 4 februarie numărul de accesări a Bibliotecii digitale educatieonline.md s-a mărit considerabil, ajungând la 67801 de utilizatori și 433851 de accesări, cu o medie de circa 11400 de vizualizări pe zi, comparativ cu media de 3500 de utilizatori la început de ianuarie.

Pe site a fost adăugată o secțiune nouă „Educație economică și financiară” cu resurse video, ppt și pdf oferite de Ministerul Educației și Cercetării și Serviciul Fiscal de Stat: „Din ce surse plătim impozite și taxe?”, „De ce plătim impozite?” și „Ce se întâmplă atunci când nu plătim impozite?”.

În Programul asincron de instruire la distanță „Didactica utilizării Bibliotecii digitale” s-au înregistrat 714 de cadre didactice din Republica Moldova și România. Participanții vor parcurge 150 de ore de instruire (5 webinare, 5 sarcini practice și elaborarea raportului narativ final).

În baza materialelor video din Biblioteca digitală la categoria „Dezvoltare personală” a fost lansată inițiativa de colaborare dintre instituțiile educaționale din municipiul Chișinău și centrul Municipal de Tineret Chișinău, care oferă servicii gratuite pentru tineri (14-35 de ani). 49 de instituții, 96 de directori adjuncți și 96 de elevi, membri ai consiliilor de elevi, vor fi informați săptămânal prin intermediul unui buletin informativ, despre activitățile de dezvoltare personală organizate la centru. Acestea se încadrează în curriculumurile la disciplinele Dezvoltare personală, Educație digitală, Educație pentru societate, Educație pentru sănătate, Educație economică și antreprenorială, Tehnologia Informației și a Comunicațiilor.