Implementarea proiectului ECO-REBREANU

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău informează despre implementarea proiectului ECO-REBREANU, realizat de Administrația IPLT  „Liviu Rebreanu” în cadrul proiectului de ecologizare „Școala Orașului Verde”.

Administrația liceului la sfârșit de ianuarie a desfășurat o sesiune de informare pentru elevii instituției. În cadrul acesteia, s-au abordat mai multe subiecte legate de poluarea mediului și metodele de combatere a acestui fenomen distructiv.

La data de 07 februarie Proiectul ECO-REBREANU a continuat cu următoarea activitate – Flashmob „Apa – izvorul vieții”, fiind organizată de Clubul Ecologic din liceu.

Prin intermediul acestei activități, Administrația IPLT  „Liviu Rebreanu”  a dorit să promoveze comportamentele ecologice în rândul comunității de elevii, părinți, profesori. Astfel participanții au fost informați despre importanța apei, evitarea poluării acesteia, cauzele și consecințele fenomenului de poluare a apelor, dar și metodele de combatere.

De asemenea, în perioada 08 – 28 februarie, Administrația IPLT „Liviu Rebreanu” și Consiliul Elevilor a instituției au lansat concursul ECO-MĂRȚISOR, eveniment din cadrul proiectului ECO-REBREANU!

Activitatea ECO-MĂRȚIȘOR prevede organizarea unui concurs de mărțișoare confecționate din minim 2 materiale reciclabile/reutilizabile. Lucrările vor fi jurizate pe categoriile celor 3 trepte (primară, gimnazială, liceală).

Pe parcursul proiectului, și nu doar, urmează să mai fie realizate activități menite promovării comportamentelor ecologice în rândurile elevilor.