IMPORTANT! informează-te din surse sigure

Pentru a accesa informația despre noutăți, anunțuri, transparență decizională privind procesul de achiziții, bugetul, rapoarte anuale ale instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău  gestionate de Direcțiile sectoarelor Botanica, Buiucani, Centru, Ciocana și Râșcani urmează să:

  1. Selectați Instituția de educație timpurie (pentru grădinițe) sau Instituția de învățământ primar și secundar, ciclul I și II (pentru școli primare, gimnazii, licee), accesând meniul  din pagina web  (în dependență de sector) https://detsbotanica.md/https://buiucanidets.md/, http://detscentru.md/, http://detsciocana.educ.md/, https://detsriscani.md/;
  2. Selectați din meniu instituția de învățământ, care vă interesează;
  3. Pentru fiecare instituție de învățământ, accesați rubrica dorită.

Atenție!!!

Dacă școala Dvs. nu se regăsește în aceste liste, probabil este o instituție de învățământ în regim de autogestiune Pentru a găsi informația necesară, va trebui să accesați site-ul acestei instituții, sau să accesați pagina web a DGETS – https://chisinauedu.md/ rubrica (instituții subordonate).

În instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău, transparența în luarea deciziilor este rezultatul unei comunicări deschise care eficientizează procesul educațional, iar la nivel managerial le oferă colegilor siguranța și liniștea necesară, pentru a lucra într-un mediu confortabil, fără a simți presiunea nesiguranței și a incertitudinii. Atât transparența, cât și comunicarea sunt elemente esențiale atunci când vine vorba de calitatea actului educațional și de relația educator-educabil-părinte-școală deoarece cele mai multe probleme se rezolvă prin comunicare și printr-o abordare transparentă a problemei.

Totodată, dialogul permanent al instituțiilor de învățământ cu publicul larg prin intermediul paginii web este prioritar pentru Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău. În acest sens a fost emis Ordinul nr. 120 din 12.01.2022 „Cu privire la asigurarea transparenței în procesul decizional al activității instituțiilor de învățământ general”, conform căruia șefii DETS din sectoarele municipiului Chișinău și directorii instituțiilor de învățământ general sunt obligați să asigure funcționalitatea paginii oficiale Web administrate, respectând Legea nr. 133 din 08.07.2011 Cu privire la protecția datelor cu caracter personal.

Menționăm că responsabilitatea plasării informației atât pe paginile oficiale Web, cât și pe panourile informative ale instituțiilor de învățământ general, revine conducătorilor  instituțiilor.