În atenția, cadrelor didactice, comunității educaționale și civile

Pentru Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău este primordial asigurarea respectării necondiționate a prevederilor actelor legislative și normative cu privire la interzicerea acumulărilor ilicite de bani în instituțiile de învățământ general din subordine, prin intermediul fondurilor clasei sau grupei, inclusiv la etapa înmatriculării copiilor la grădiniță, în clasa I și altor colectări informale.

Stimați părinți, vă invităm la un dialog constructiv și la conștientizarea că parteneriatul școală-familie poate primi noi valențe. În acest context, vă îndemnăm să fiți asociații imaginii pozitive a profesorilor, iar Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău atenționează asupra respectării cu strictețe a cadrului normativ, care prevede interzicerea plăților formale și informale în instituțiile de învățământ subordonate.

În acest scop, DGETS a emis Ordinul nr. 216 din 16.03.2021 și Ordinul nr. 642 din 21.08.2020, prin care se interzic categoric plăți sub orice pretext (presupusele taxe de înmatriculare în instituțiile cu finanțare de la buget, asigurarea cu manuale de alternativă, prestarea serviciilor educaționale suplimentare la programele de studii, consultații academice, efectuarea lucrărilor de reparație, amenajarea și dotarea instituțiilor de învățământ, organizarea activităților extrașcolare, etc.) sau acceptarea altor beneficii din partea elevilor și familiilor acestora.

Totodată, DGETS, prin diverse mijloace, va monitoriza în continuare respectarea prevederilor actelor normative de către actanții educaționali, cu referire la interzicerea plăților formale și informale.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău solicită informarea repetată a angajaților instituțiilor de învățământ general și a comunității de părinți, a elevilor cu ordinele nominalizate.

 

Pentru sesizări îndemnăm să apelați linia verde (022) 20-16-30 și totodată puteți transmite toate informațiile pe poșta electronică dgetsmun@gmail.com