În atenția comunității civile

Acțiuni întreprinse de Direcția generală educație, tineret și sport, referitor la situația de incendiu înregistrată la Grădinița nr. 53 din capitală Direcția generală educație, tineret și sport a întreprins acțiuni prompte în vederea remedierii cazului de incendiu produs joi, 5 ianuarie, a.c., la IET nr. 53 din șoș Hâncești, 24, sectorul Centru.
 
În urma unui scurtcircuit produs în dimineața zilei de joi, s-au aprins cele 2 contoare de electricitate ale IET. Imediat a fost solicitată intervenția pompierilor și a specialiștilor de la Premier Energy, cât și a unui electrician contractat de DETS Centru.
 
Pentru a evita eventualele riscuri pentru copii și angajați, aceștia au fost evacuați din instituție, iar părinții au fost anunțați pentru a lua micuții acasă. În urma evaluări specialiștilor, cauza problemei apărute a fost un scurtcircuit apărut în urma suprasolicitării rețelei electrice și deteriorarea unor conductori trași prin peretele de la etajul II al clădirii.
 
Vineri vor fi executate lucrării de lichidare a avarierilor și schimbarea rețelei electrice. Termenul de realizare – 2-3 zile.
 
Cât privește desfășurarea activității în cadrul IET, grupele de la etajul II vor fi comasate la parter (frecvența este mică în contextul sărbătorilor), cu un program de lucru: 7:30-16:00. Alimentația copiilor va fi asigurată în regim obișnuit, având în vedere că la blocul alimentar sistemul electric este funcțional.