În atenția comunității educaționale și a societății civile

Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău informează că începând de miercuri 19 ianuarie 2022, în instituțiile de educație timpurie vor intra doar copiii și personalul angajat, după ce le va fi măsurată temperatura corporală. Accesul părinților pe teritoriul, dar și în spațiul interior al grădiniței nu va mai fi permis. Măsura se conține în Dispoziția DGETS nr 01-18/106 din 18.01.2022 .

Noua tulpină Omicron se răspândește în ritm alert, afectând inclusiv copii. Acesta a fost argumentul care stă la baza deciziei Direcției Generale Educație, Tineret și Sport,. Astfel, potrivit dispoziției, accesul părinților sau însoțitorilor copiilor pe teritoriul și în incinta instituțiilor de educație timpurie va fi restricționat.

Vor intra doar copiii și angajații instituțiilor doar după efectuarea filtrului de dimineață, prin verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37,0 de grade. Accesul părinților va rămâne restricționat pe toată perioada cât persistă pericolul infectării cu Covid-19.

De asemenea, elevii și profesorii trebuie să poarte la ore, în continuare, măști de protecție și să respecte regulile de igienă a mâinilor și regulile de igienă respiratorie. Reamintim că în octombrie 2020, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a luat decizia de purtare permanentă a măștilor de la vârsta de 10 ani, începând cu clasa a 5-a în toate instituțiile educaționale din municipiu, inclusiv la lecții.