În atenția comunității publice și a cadrelor manageriale/didactice

La data de 12.11.2020, DGETS a fost sesizată precum că unii elevi ai Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv manifestau acuze abdominale și vomă. Informația fiind prezentată instituției de părinții elevilor.

La momentul investigării situației, elevii menționați mai sus erau la domiciliu sub supravegherea părinților. Nici un părinte n-a informat instituția de învățământ despre internarea copiilor sau despre adresarea la medicul de familie.

Pentru precizarea cazului dat, angajații DGETS au efectuat o vizită în teren. Urmare a verificării și a discuțiilor cu directorul instituției, și cu angajații blocului alimentar, s-a constatat că alimentarea elevilor în zilele de 10-11 noiembrie 2020 a fost organizată în conformitate cu toate normele stabilite.

Totodată, s-a solicitat din partea DGETS prezența ANSA și CSP Chișinău la fața locului pentru evaluarea situației conform domeniilor de competență. Rezultatele vor fi prezentate ulterior.

Începând cu ziua de 13.11.2020, procesul educațional pentru elevii instituției de învățământ va fi organizată la distanță până la stabilirea cauzelor manifestării stării de sănătate a elevilor.

DGETS a inițiat studiu de caz privind starea de sănătate a elevilor din sectorul Buiucani.