În atenţia conducătorilor instituţiilor de învăţământ general

În contextul emiterii Codului galben de înghețuri de către Serviciul Hidrometeorlogic de stat și a vântului puternic care poate rupe crengile copacilor, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău recomandă tuturor conducătorilor instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău să ia măsuri de precauție și să inspecteze teritoriile.

În conformitate cu normele de siguranță și pentru a evita orice situație neplăcută, recomandăm conducerii instituțiilor de învățământ general să efectueze verificări periodice ale teritoriilor școlilor, liceelor, gimnaziilor și grădinițelor. În special, aceste verificări ar trebui să se concentreze pe inspectarea copacilor din incinta instituției și evaluarea stării lor. De asemenea, ar trebui verificate starea acoperișurilor clădirilor, a grinzilor și a altor elemente structurale care ar putea fi afectate de vânt puternic.

În cazul în care se constată probleme de siguranță în urma verificărilor, acestea trebuie remediațe cât mai curând posibil.

De asemenea, conducătorii instituților de învățământ sunt rugați să se consulte cu autoritățile locale și să ia în considerare cele mai bune opțiuni pentru siguranța elevilor și a personalului.

Ne-am dori ca toate instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău să ia măsuri preventive adecvate pentru a evita orice riscuri sau incidente. Siguranța elevilor și a personalului este prioritatea noastră, iar în condițiile meteorologice extreme, suntem alături de comunitatea noastră educațională pentru a ne asigura că toate măsurile de precauție sunt luate.