În atenţia conducătorilor instituţiilor de învăţământ general

Cu privire la condițiile meteorologice extreme prognozate, Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău face apel la toate instituțiile de învățământ general să adopte măsuri preventive specifice pentru a asigura siguranța elevilor și cadrelor didactice.

Având în vedere siguranța elevilor și personalului instituției, precum și necesitatea desfășurării în bune condiții a activităților educaționale, se recomandă:

– Evaluarea siguranței spațiilor educaționale: verificați starea clădirilor și a curților școlare pentru a identifica și remedia eventualele probleme care pot pune în pericol siguranța.

– Măsuri de curățenie și dezăpezire: asigurați-vă că accesul în instituție este curățat de zăpadă și că suprafețele alunecoase sunt tratate pentru a preveni accidentele.

– Informarea Părinților: transmiteți informații clare și actualizate despre orice schimbări în program sau măsuri specifice luate în monitorizarea actualizărilor meteorologice. Urmați cu atenție prognozele meteorologice locale și luați măsuri corespunzătoare în funcție de schimbările anunțate.

Aceste măsuri preventive sunt esențiale pentru a asigura un mediu sigur și propice desfășurării activităților școlare în condiții de vreme nefavorabilă. Direcția Generală Educație Tineret și Sport rămâne disponibilă pentru sprijin și consultanță în această perioadă, în contextul condițiilor meteorologice nefavorabile.