ÎN ATENȚIA CONDUCĂTORILOR INSTITUŢIILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT PREŞCOLAR, PRIMAR, SECUNDAR GENERAL ŞI COMUNITĂŢII

Vremea se schimbă brusc. Meteorologii au emis cod portocaliu de condiţii complicate a vremii.

Astfel, în legătură cu deplasarea unui ciclon sudic, în zilele de 27 şi 28 ianuarie, pe întreg teritoriul ţării se aşteaptă precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va sufla din nord, cu o viteză de până la 70km/h.

Izolat, va viscoli şi va troeni, se vor forma depuneri de lapoviță, iar pe drumuri se va forma polei.

În contextul codului portocaliu de lapoviţă şi ninsoare îndemnăm conducătorii instituţiilor de învăţământ preşcolar, primar şi secundar să:

  • Întreprindă lucrări de curățire de zăpadă a teriroriilor instituțiilor de învățământ general și spațiilor adiacente;
  • Asigure accesul copiilor şi elevilor spre grădiniţe, gimnazii şi licee, inclusiv în suburbii prin implicarea tinerilor, voluntarilor etc.
  • Plaseze avertismente la intrare în instituţiile de educaţie timpurie, şcoli şi licee și să se implice activ în lucrări de înlăturare a ţurţurilor.

Menționăm că, ţurţurii reprezintă un adevărat pericol pentru locuitorii capitalei.

Aceştia se formează la streșinile clădirilor din cauza oscilațiilor de temperatură din ultimele zile, devenind un real pericol inclusiv în preajma instituţiilor de învăţământ. Mai ales, ţurţurii pot să apară pe marginile clădirilor vechi care nu au sistem de scurgere a apei de pe acoperiș.

Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău atenţionează comunitatea şcolară să manifeste vigilenţă şi precauţie, sau să evite să se deplaseze prin zonele periculoase şi trotuarele din imediata apropiere de clădirile cu ţurţuri.