În atenția membrilor comunități educaționale și civile

ℹ Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău informează cu privire la măsurile întreprinse în contextul condițiilor meteorologice dificile, marcate de ninsori abundente. Toate direcțiile de sector au transmis situația actualizată referitoare la starea instituțiilor de educație timpurie aflate în subordine. Este de menționat că toate grădinițele au beneficiat de curățarea căilor de acces, situații de avariere nu s-au semnalat, acestea funcționând în mod normal.
 
DGETS adresează un apel către directorii instituțiilor de învățământ general solicitându-le să mențină mobilizarea în vederea asigurării căilor de acces către unitățile de învățământ și pentru a garanta securitatea copiilor. În această perioadă, este esențială colaborarea strânsă cu autoritățile locale pentru a asigura curățenia și securitatea pe străzile din apropierea instituțiilor de învățământ.
 
Reamintim că astăzi, 27 noiembrie, se suspendă procesul educațional din instituțiile de învățământ primar, secundar și extrașcolar, inclusiv complexe educaționale, instituții private.
Fiecare instituție educațională va decide individual când și în ce mod vor recupera orele până la sfârșitul semestrului I, conform unui plan instituțional.
 
Îndemnăm la solidaritate și coordonare între comunitatea școlară, autoritățile locale și părinți, pentru asigurarea unui mediu sigur în perioadele dificile din punct de vedere meteorologic. Continuăm să monitorizăm situația și să luăm toate măsurile necesare pentru bunul mers al activităților educaționale.