În atenția membrilor comunității educaționale și civile

ℹ️Stimați elevi, părinți și cadre didactice,
 
‼️Având în vedere condițiile meteorologice instabile, provocate de ninsori, ce pot afecta desfășurarea normală a activităților școlare și extrașcolare, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport aduce la cunoștință un set de reguli și recomandări pentru asigurarea bunăstării elevilor și copiilor din instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău.
 
✅️Monitorizarea condițiilor meteorologice: Înainte de a pleca la școală sau în alte locuri, este esențial să monitorizați prognoza meteorologică și să fiți informați cu privire la schimbările iminente ale vremii.
✅️Echipament adecvat: Elevii sunt sfătuiți să se îmbrace adecvat pentru condițiile meteorologice reci. Folosirea hainelor termice, a căciulilor, mănușilor și a încălțămintei impermeabile este esențială pentru a preveni hipotermia, răceala și alte probleme de sănătate.
✅️Transport în siguranță: Dacă elevii utilizează transportul public este important să respecte regulile de siguranță specifice situațiilor de iarnă. Așteptarea în locuri sigure, evitarea alergării pe drumuri alunecoase și ascultarea indicațiilor șoferilor sunt elemente cruciale pentru prevenirea accidentelor.
✅️Accesoriile pentru siguranță: Pentru a se face văzuți în condiții de vizibilitate redusă, elevii sunt încurajați să folosească elemente reflectorizante pe haine și ghiozdane. Astfel, șoferii și pietonii vor observa mai ușor prezența lor în timpul zilei sau al nopții.
✅️Evitarea zonelor periculoase: În timpul zilelor reci și al ninsorilor, elevii trebuie să fie atenți la locurile unde se joacă. Este esențial să evite apele înghețate și orice suprafețe potențial alunecoase. Educația în acest sens contribuie la conștientizarea riscurilor și la dezvoltarea unui comportament sigur.
 
📌Încurajăm toți participanții la procesul educațional să coopereze pentru a ne asigura că fiecare copil/elev este în siguranță în timpul iernii.