În atenția părinților, cadrelor didactice, comunității educaționale și civile

Furtuna puternică a cauzat mai multe pagube pe teritoriile instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău.

Deteriorate au fost acoperișurile din foi de ardezie și din tablă zincată, garduri, pavilioane, prăbușiri de arbori în peste 20 de instituții educaționale din subordinea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport. 

Cele mai multe cazuri problematice în cadrul instituțiilor educaționale au fost înregistrate în sectoarele Centru (4 școli și 6 grădinițe) și Râșcani (o școală și 7 grădinițe). În sectorul Buiucani au fost înregistrate pagube la 2 școli și 2 grădinițe, respectiv, la Botanica și la Ciocana, câte un caz de avarieri provocate de vânt.

Responsabilii DGETS împreună cu managerii instituțiilor de învățământ general colaborează cu ÎM „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, pentru evacuarea copacilor căzuți și înlăturarea pagubelor, acolo unde este posibil.

De asemenea, în cazurile de avariere a acoperișurilor sunt identificate soluții temporare, pentru a nu afecta procesul educațional.

În acest context, încurajăm părinții să nu lase copiii nesupravegheați și asigurați-vă că nimic nu poate prejudicia sănătatea și viața.