În atenția părinților, cadrelor didactice, comunității educaționale și civile

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău îndeamnă conducătorii instituțiilor de învățământ general din municipiu să ia măsurile necesare cu privire la distrugerea ambroziei pe teritoriile instituțiilor pe care le gestionează și spațiul adiacent acestora.

În acest sens, atenţionăm toţi directorii instituţiilor de învăţământ preşcolar, primar și secundar din municipiu, care cunosc zone acoperite de această plantă, să apeleze la ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” sau la alte organe competente, pentru ca aceştia să întreprindă măsurile necesare în scopul extirpării plantei.

Ambrozia este o plantă invazivă și alergenică, iar polenul său poate provoca reacții alergice puternice, inclusiv rinită alergică, conjunctivită și chiar astm. Copiii, în special, sunt deosebit de sensibili la aceste reacții și pot avea dificultăți în a se concentra și a învăța într-un mediu afectat de această problemă.

Reamintim, că o singură plantă matură poate elibera până la 8 miliarde de grăunțe de polen și până la 30.000 de semințe, care își păstrează calitățile germinative timp de 40 de ani.

Asigurarea unui mediu sigur și sănătos este de o importanță crucială pentru copii și pentru comunitate în ansamblu. De aceea, vă rugăm să monitorizați periodic situația și să adoptați măsuri de prevenire a reapariției ambroziei în spațiul apropiat instituției.