În contextul informațiilor apărute în spațiul public cu privire la intervențiile persoanelor necunoscute în timpul unor lecții online la instituțiile de învățământ din municipiu

ℹÎn contextul informațiilor apărute în spațiul public cu privire la intervențiile persoanelor necunoscute în timpul unor lecții online la instituțiile de învățământ din municipiu, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău s-a autosesizat și a adresat demersuri către organele de drept.
ℹÎn acest sens, vă aducem la cunoștință că administrația instituțiilor deasemenea au sesizat Direcția de Investigații Infracțiuni Informatice a (INI), care monitorizează activitatea online a profesorilor din cadrul instituțiilor, fapt ce va face posibil să fie identificate aceste persoane rău-intenționate și tragerea lor la răspundere penală.
ℹÎn același context, menționăm că DGETS întreprinde un șir de acțiuni de formare și informare a personalului instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău cum să acționeze în astfel de situații.
ℹAmintim că, din 22 martie 2021, toți elevii din municipiul Chișinău participă la orele de clasă de la distanță. Decizia a fost luată de Comisia Municipală Extraordinară de Sănătate Publică și Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19.