În municipiul Chișinău s-a dat start Campaniei de sensibilizare și recrutare a asistenților parentali profesioniști

ℹÎn municipiul Chișinău s-a dat start Campaniei de sensibilizare și recrutare a asistenților parentali profesioniști cu genericul: „Colorează viața unui copil. Devino asistent parental profesionist!”
🏤Campania se desfășoară sub egida Primăriei Chișinău, în parteneriat cu Sectorul Sinodal Activitatea Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei, fiind desfășurată de Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului.
▶️Asistența Parentală Profesionistă este un serviciu social specializat, care oferă copiilor îngrijire familială substitutivă în familia unui asistent parental profesionist și presupune plasamentul acestora într-o familie alternativă, pentru o perioadă de timp.
📌Menționăm că de Serviciul Parental pot beneficia în același timp până la trei copii, excepție constituind plasarea împreună a fraților și surorilor.
🙋‍♀️🙋‍♂️Totodată numărul copiilor plasați în familia asistentului parental profesionist poate fi majorat până la 4 copii. Asistenții parentali profesioniști beneficiază de suportul specialiștilor prin supervizare individuală și de grup, vizite de monitorizare la domiciliul acestora și cursuri de dezvoltare continuă.