Inaugurare Proiectului – „O Şcoală mai Verde, o Societate mai Sănătoasă!”

Astăzi, 12 aprilie 2022, a avut loc evenimentul de inaugurare a proiectului „O Şcoală mai Verde, o Societate mai Sănătoasă!”  în incinta Instituției Publice Liceul Teoretic cu Învăţământ Seral nr. 1. Eveniment lansat în cadrul proiectului de ecologizare

„Școala Orașului Verde”

Odată cu implementarea proiectului, echipa verde a amenajat un teritoriu din curtea instituției prin sădirea arbuștilor, florilor și a ierbii decorative, astfel încurajând elevii instituției să devină mai responsabili cu mediul și dezvoltându-le dragostea față de natură. Formarea unei tradiții de plantare, desfășurarea orelor de Educație pentru societate în aer liber, și în mod special implicarea elevilor și a personalului instituției în campaniile de salubrizare și amenajare a spațiilor verzi, asigurând îngrijirea permanentă a acestor spații adiacente instituției.

Proiectul a vizat informarea, educarea și sensibilizarea elevilor, cadrelor didactice, manageriale și auxiliare, cât și a locuitorilor din regiune cu privire la importanța amenajării zonelor verzi, protejării naturii, integrarea spațiilor verzi ca parte componentă a procesului educațional.

Datorită activităților practice desfășurate cu implicarea echipei verzi, elevilor și cadrelor manageriale, didactice și auxiliare din instituție s-a reușit dezvoltarea unui proces educațional durabil, a unor condiții prietenoase mediului înconjurător cât și favorabil procesului educațional în ansamblu. Totodată proiectul va contribui la implementarea strategiei primăriei municipiului Chișinău – „Chișinău, oraș verde”, prin îngrijirea spațiilor verzi cu implicarea comunități pe parcursul anilor școlari și optarea pentru crearea unui oraș verde.

Primăria municipiului Chișinău alături de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport desfășoară activitățile de dezvoltare a competențelor ecologice pentru ecologizarea școlilor publice din municipiul Chișinău și promovarea învățământului dual pentru elevi, cu suportul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde” implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova cu suportul financiar din partea Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).