Inaugurarea laboratorului digital, în incinta Liceului Teoretic „Vasil Levski”

Astăzi, 7 noiembrie 2023, a avut loc inaugurarea Laboratorului Digital, în incinta Liceului Teoretic „Vasil Levski” din municipiul Chișinău. Această inițiativă face parte din programele „Crearea oportunităților de reziliență economică a femeilor din comunitățile locale și a femeilor refugiate din Ucraina” și „Tekwill în Fiecare Școală”, susținute de UN Women Moldova și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.
 
Scopul proiectului este de a contribui la creșterea nivelului de competențe digitale și de a încuraja elevii liceului să fie pregătiți pentru provocările și oportunitățile aduse de viitoarele profesii.
 
Crearea acestui laborator a fost posibilă datorită susținerii financiare a Ambasadei SUA în Republica Moldova (25 mii euro – dotarea cabinetului) și a suportului financiar din partea Primăriei municipiului Chișinău (130 mii lei – reparația cabinetului) în colaborare cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport.
 
Laboratorul digital cuprinde cinci zone tematice care vor asigura buna desfășurare a cursurilor în domeniul IT, vor oferi acces elevilor și profesorilor la tehnologii informaționale moderne, dar și vor susține nemijlocit copiii refugiați.
 
La moment LT „Vasil Levski” activează cu un efectiv de 349 de elevi (17 clase) și 15 elevi din grupa pregătitoare. Procesul educațional în liceu se realizează de 39 de profesori, din care 4 profesori din Bulgaria.
 
Acest eveniment s-a încheiat cu o masa rotundă cu genericul „Rolul Educației Digitale în raport cu piața muncii din viitor”.